Mészáros Zsuzsannarssrss

Image

Divat-Glamour, akt

 

A Képző és Iparművészeti szakközépiskolában tanult divattervezést és varrást a bőrszakon. Mindenféle anyagból készített cipőket, ruhákat, de a fotózás jobban vonzotta.

A szerzett tudást azonban nagyszerűen tudja hasznosítani a fotózás területén, és a kellékruhák egy részét maga készíti. Az ötéves tanulmányi idő során felismeri, hogy a fotózás nagyban összefügg a divattal, hiszen a szakiskola fotóműtermében korábban már modellfotókat is készítettek, amiket azután a kész ruhákkal együtt az év végi kiállításokon mutattak be.

Korábban szeretett rajzolni és olyan dolgot is papírra tudott vetni, ami nem is létezett, csupán a fantázia szüleménye. Ebből indult ki, hogy később a fotókon is a fantázia által alkotott helyzeteket, motívumokat akart megvalósítani. Több képi elemet vág össze, amitől izgalmasabb, kifejezőbb lesz a kép. Úgy gondolja, hogy valójában nem csupán fotográfia amit csinál, hanem egyfajta átmenet a grafika és a fotózás között. A képek hangulata meseszerű, ami egyben megmozgatja az emberek fantáziáját.

Néha álmodik valamiről, és azt valósítja meg, de az is előfordul, hogy az utcán lát valamit és asszociál egy témára, ami egy következő fotón válik láthatóvá. Képei  kiegyensúlyozott nyugodt világot tárnak elénk, néha kicsit extrém tartalommal. Visszakalauzolnak bennünket egy jó értelemben vett letűnt polgári miliőbe, ahol a középpontban mindig a nő van. Olykor előtűnik a régi fotókról ismerős szépia, amitől az egész egyfajta időutazás benyomását kelti a nézőben, néha enyhe, leheletnyi bujaságot sugallva a képről. Mészáros Zsuzsanna fotóinak modellje részben saját maga és Molnár Andrea.

A képek otthon készülnek, a műterem Zsuzsa saját szobája. Nem használ lámpát, csak természetes fénnyel dolgozik. A szoba két falán elhelyezkedő három ablak, na és persze a függönyök, nagy segítséget nyújtanak a szükséges hangulat megteremtéséhez. Különösen ügyel arra, hogy képek témája ne ismétlődjön, és bár próbálkozott vele, nem szereti a sorozatokat.

http://www.fotosbazis.com

http://suzythebutcher.deviantart.com/

http://www.gothic.hu/

 

 tovább »         « vissza